nice.baner

Olaplex

olaplex1

Olaplex je jedan od najpopularnijih tretmana za kosu koji je dubinski obnavlja i vraća joj sjaj i zdravlje. Kemijskim žargonom, radi se o multiplikatoru kemijskih veza koji pomaže obnoviti kosu, a istovremeno sprječava nastajanje novih oštećenja prilikom kemijskih procesa poput bojanja ili posvjetljivanja kose.

Bojanje, peglanje, kovrčanje, feniranje – svi ti postupci uništavaju i slabe našu kosu, a Olaplex tretman je dubinski obnavlja i vraća u zdravo stanje. Sam tretman se može izvoditi na dva načina primjene: samostalno za dubinsku regeneraciju kose ili dodavanjem u izbjeljivač kako bi se kosa zaštitila od većih oštećenja.

Formula samog Olaplexa se može podijeliti u tri skupine. Prva je ‘No.1 Bond Multipler – tekući koncentrat žute boje koji se dodaje u sve vrste boja, preljeva i izbjeljivača te se koristi i kao prvi korak u Olaplex tretmanu. ‘No.2 Bond Perfector’ je bijele boje i kremaste konzistencije. Sadrži istu djelatnu tvar kao i No.1, ali u nižoj koncentraciji. ‘No.3 Hair Perfector’ je jedini proizvod iz Olaplex asortimana koji klijenti mogu kupiti i koristi za doma.

Tretman se koristi prije bojanja na kosi iznimno loše strukture ili na sijedima jer nakon tretmana one postaju mekše i podatnije, a pogodan je i za djecu. U suštini, pogodan je zapravo za sve koji žele obnoviti svoju kosu, a tretman se sastoji od dva koraka. Prvo se na kosu nanosi No.1 prema propisanoj recepturi i ostavlja se da djeluje 5 min. Zatim se na kosu aplicira No.2 koji djeluje 10-20 min. Oba proizvoda djeluju u sinergiji i jedan se zapravo ne može koristi bez drugoga. Važno je i napomenuti kako Olaplex nije regenerator i nije proteinski tretman. Na kraju stilist normalno pere kosu sa šamponom i stavlja regenerator.

Olaplex se može koristiti i kao dio bojanja kose, jer se može dodavati u sve vrste trajnih i polutrajnih boja. Tako se sprečavaju nova oštećenja, ali se i zacjeljuju stara. Sam tretman ne mijenja boju kose, nego samo vlas postaje zdravija i čvršća, a samim time bolje prihvaća pigmente iz boja za kosu.